Drużyny Turnieju: Zespół Szkół Gastronomicznych w Pile
Zespół Szkół Gastronomicznych to szkoła z ponad 75-letnią tradycją. Przygotowujemy samodzielnych i przedsiębiorczych absolwentów, wszechstronnie przygotowanych do pracy na zmieniającym się rynku pracy. Młodzież naszej szkoły kształci się w wybranym zawodzie oraz zapoznaje z tajnikami branży gastronomicznej, hotelarskiej i turystycznej.
Kierunki kształcenia
TECHNIKUM
- technik żywienia i usług gastronomicznych; specjalność baristyka
- technik usług kelnerskich; specjalność barmaństwa z miksologią
- technik hotelarstwa; specjalność animator czasu wolnego
- technik organizacji turystyki; specjalność animator czasu wolnego
- technik technologii żywności; specjalność dietetyka
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA
- kucharz
- pracownik obsługi hotelowej
- cukiernik, piekarz, przetwórca mięsa, kelner (klasa wielozawodowa, pracownik młodociany)
- pracownik pomocniczy obsługi hotelowej / pracownik pomocniczy gastronomii
BRANŻOWA SZKOŁA II STOPNIA
- technik żywienia i usług gastronomicznych.
SUKCESY
- I miejsce w Polsce w Olimpiadzie Wiedzy o Żywieniu i Żywności
- II miejsce w etapie regionalnym Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Bitwa na drobiowe smaki”
- I miejsce na dystansie 800m Mistrzostwa Wielkopolski LZS w Lekkoatletyce
- Awans do etapu centralnego XXIII Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności w roku szkolnym 2021/2022
- Awans do etapu centralnego XXVI Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności w roku szkolnym 2021/2022
- Awans do etapu centralnego IX Olimpiady Wiedzy o Turystyce w roku szkolnym 2021/2022