Drużyny Turnieju: Zespół Szkół Gastronomicznych w Pile

Drużyny Turnieju: Zespół Szkół Gastronomicznych w Pile

Zespół Szkół Gastronomicznych to szkoła z ponad 75-letnią tradycją. Przygotowujemy samodzielnych i przedsiębiorczych absolwentów, wszechstronnie przygotowanych do pracy na zmieniającym się rynku pracy.  Młodzież naszej szkoły  kształci się w wybranym zawodzie oraz zapoznaje z tajnikami branży gastronomicznej, hotelarskiej i turystycznej.

Kierunki kształcenia

TECHNIKUM

  • technik żywienia i usług gastronomicznych; specjalność baristyka
  • technik usług kelnerskich; specjalność barmaństwa z miksologią
  • technik hotelarstwa; specjalność animator czasu wolnego
  • technik organizacji turystyki; specjalność animator czasu wolnego
  • technik technologii żywności; specjalność dietetyka

BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA

  • kucharz
  • pracownik obsługi hotelowej
  • cukiernik, piekarz, przetwórca mięsa, kelner (klasa wielozawodowa, pracownik młodociany)
  • pracownik pomocniczy obsługi hotelowej / pracownik pomocniczy gastronomii

BRANŻOWA SZKOŁA II STOPNIA

  • technik żywienia i usług gastronomicznych.

SUKCESY

  • I miejsce w Polsce w  Olimpiadzie Wiedzy o Żywieniu i Żywności
  • II miejsce w etapie  regionalnym  Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Bitwa na drobiowe smaki” 
  • I miejsce na dystansie 800m Mistrzostwa Wielkopolski LZS w Lekkoatletyce
  • Awans do etapu centralnego XXIII Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności w roku szkolnym 2021/2022
  •  Awans do etapu centralnego XXVI Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności w roku szkolnym 2021/2022
  • Awans do etapu centralnego IX Olimpiady Wiedzy o Turystyce w roku szkolnym 2021/2022
Skip to content